Legfrissebb

Újdonságok & Hírek

Alapvető Irodalmak A.A. eng

      Tartalom:   A józannak maradni munkafüzet: komoly megoldás a visszaesés problémájára   Content:   The staying sober workbook: a serious solution for the problem of relapse     Olvasás:     PDF verzió: (A könyv több mint 200mb várd meg ameddig betölt / The book is over 200mb wait until it fully loads in) {loadmoduleid 233}        

Irodalmak & Videó Tartalmak

Alapvető Irodalmak A.A. eng

     Tartalom:    A Tizenkét lépés és tizenkét hagyomány az Anonim Alkoholisták 24...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

     Öt évi komoly munka van e könyv mögött, miután egy A.A.-tag rámutatott szükségességére. A...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

    Gondolkozz egyszerűen - Napi Meditációk a Tizenkét Lépésről:   A mindennapi...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

        A Napi Elmélkedések az elmélkedések könyve, melyet A.A. tagok írtak A.A....

Alapvető Irodalmak A.A. eng

        Tartalom:   Ez a gyakorlatias könyvecske egyszerű példákon keresztül mutatja be,...

Alapvető Irodalmak N.A. eng

      Tartalom:   Az NA It Works How and Why az Anonim Narkósok által használt felépülési...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

    12 Lépés:   1. Közös boldogulásunk álljon az első helyen, személyes felépülésünk az...

Al Anon Irodalmak

        Tartalom:   Minden Al-Anon tagot arra bátorítunk, hogy aktívan használja és...

.

Mi az SLAA? - Meghatározás – Anonim Szex- és Szerelemfüggők

 
Az SLAA olyan férfiak és nők közössége, akik segítenek egymásnak józannak maradni. Segítséget kínálnak bárkinek, aki szex-, vagy szerelemfüggésben szenved, és ezen változtatni szeretne. Mivel a Közösség tagjai maguk is mindannyian függők, sajátos megértést mutatnak egymás és a betegség iránt. Tudják milyen érzésekkel jár ez a betegség, és megtanulták hogyan lehet felépülni belőle a Közösség segítségével.

 

Mi, az SLAA tagjai, úgy gondoljuk, hogy a szex- és szerelmi függőség progresszív betegség, ami nem gyógyítható, de más betegségekhez hasonlóan megállítható. Számos formát ölthet, ilyenek lehetnek – (bár nem kizárólag ezek) a kényszeres szex-szükséglet, a szélsőséges függés egy (vagy sok) embertől, és/vagy a romantikával, a szerelmi ügyekkel vagy fantáziákkal való kényszeres foglalkozás. A szex- és szerelmi függőség jelentheti a társadalmi, szexuális vagy érzelmi törődés/gondoskodás nyújtásnak és elfogadásának kényszeres kerülését is. Az intimitásnak ezt a kerülését az SLAA-ban „anorexia” (koplalás) néven ismerjük.

 

Úgy találtuk, hogy léteznek olyan kényszeres és megszállott késztetések, amelyek mentén a kapcsolatok és a szexuális tevékenységek egyre rombolóbbá válnak a munka, a család és az önbecsülés vonatkozásában. Az ellenőrizetlen szex- és szerelemfüggés egyre rosszabbodó következményekhez vezet.

 

Az SLAA-ban megtanultuk elfogadni azt a tényt, hogy ez a mi függőségünk, és lemondtunk arról a tévképzetről, hogy pusztán akaraterővel sikeresen kontrollálhatjuk. Személyes tehetetlenségünk beismerése révén felhagyunk függő viselkedésformánkkal, egy nálunk nagyobb Erő kezébe adjuk az irányítást, helyrehozzuk azokat a károkat, amelyeket másoknak okoztunk, és testileg, lelkileg, spirituálisan és érzelmileg rendbe hozzuk az életünket.

 


1. Mivel kevés egészséges kötődésünk van, szexuális kalandokba keveredünk és/vagy érzelmi viszonyba bonyolódunk ismeretlenekkel.

 

2. A magánytól és az elhagyatottságtól való félelem miatt fájdalmas, romboló kapcsolatokat tartunk fenn, vagy minduntalan visszatérünk ezekbe a kapcsolatokba. Függőség-igényünket önmagunk és mások előtt is titkoljuk, egyre jobban elszigetelődünk és elidegenedünk barátainktól, szeretteinktől, önmagunktól és Istentől.

 

3. Az érzelmek és a szex hiányától való félelmünkben kényszeresen keressük és hajszoljuk egyik kapcsolatot a másik után, olykor egyszerre több szexuális és érzelmi kapcsolatunk is van.

 

4. Összekeverjük a szerelmet a kívánással, a testi és szexuális vonzódással, a sajnálattal, és/vagy azzal a vágyunkkal, hogy valakit megmentsünk, vagy ő mentsen meg minket.

 

5. Üresnek és „fél embernek” érezzük magunkat, ha egyedül vagyunk. Annak ellenére, hogy tartunk az intimitástól és az elköteleződéstől, folyamatosan keressük a társkapcsolatokat és a szexuális kalandokat.

 

6. Szexszel vezetjük le a stresszt, a bűntudatot, a magányt, a haragot, a szégyent, a félelmet és az irigységet. A szexualitást és az érzelmi függőséget a gondoskodás, a törődés és a támogatás pótlékaként használjuk.

 

7. A szexualitást és az érzelmi kötődést mások manipulálására és kontrollálására használjuk.

 

8. Romantikus vagy szexuális megszállottságunk vagy fantáziálásunk súlyosan hátráltat vagy cselekvésképtelenné tesz bennünket.

 

9. Oly módon kerüljük el az önmagunkért való felelősségvállalást, hogy érzelmileg már elkötelezett emberekhez vonzódunk.

 

10. Az érzelmi függőség, a romantikus szerelmi viszonyok, vagy a kényszeres szexuális tevékenységek hálójában vergődünk.

 

11. Annak érdekében, hogy elkerüljük a sebezhetőség érzését, távol tartjuk magunkat minden intim viszonytól, összetévesztjük a szexuális és érzelmi „anorexiát” a felépüléssel.

 

12. Másoknak varázslatos képességeket tulajdonítunk. Előbb idealizáljuk és üldözzük őket, utóbb szemükre hányjuk, hogy csalatkoznunk kellett velük kapcsolatos elképzeléseinkben és reményeinkben.

 

Az SLAA meghatározása

 
Az Anonim Szex- és Szerelemfüggők egy 12 lépésen és 12 hagyományon alapuló közösség, ami az Anonim Alkoholisták mintáját követi.

A tagság egyetlen feltétele a szex-, vagy szerelmi függés kiélésének abbahagyására irányuló vágy. SLAA tagjainak hozzájárulásaiból tartja fenn magát, és nyitott bárki számára, aki úgy érzi, hogy szüksége van rá.

 

A szex- és szerelemi függés romboló következményeivel való megküzdésben öt erőforrásra támaszkodunk:

 

1. Józanság. A szándék, hogy minden nap megálljuk legjellemzőbb függő viselkedésünk kiélését.

2. Szponzorálás/Gyűlések. A képesség, hogy támogatást kérjünk a közösségtől.

3. Lépések. A 12 lépéses felépülési program gyakorlása a szexuális- és érzelmi józanság elérése érdekében.

4. Szolgálat. Mindazt visszaadjuk a közösségnek, amit ingyen kapunk tőle.

5. Spiritualitás. Kapcsolatot alakítunk ki egy nálunk hatalmasabb Erővel, ami irányíthatja józanodásunkat és megtarthat minket a felépülésben.

 

Közösségként az SLAA nem formál véleményt külső ügyekben, és nem keresi a vitát. Az SLAA nem kötődik semmilyen szervezethez, mozgalomhoz vagy ügyhöz, legyen az vallásos vagy világi.

Egyetlen dolog azonban összeköt bennünket: a tenni akarás függőséget okozó szexuális- és érzelmi viselkedésünkkel kapcsolatban. Megszállott és kényszeres viselkedésünknek közös nevezője van, ami független minden személyes különbségtől, szexuális vagy nemi vonzódástól.

 

Kasszás: Józsi Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. a hetedik hagyománnyal kapcsolatban vele vegyétek fel a kapcsolatot

 

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!