Legfrissebb

 

Dr. Bob és a derék öregfiúk

 

Az 1977. áprilisi Általános Szolgálati Konferencia jóváhagyása után kezdődött meg ennek a könyvnek az előkészítése. Eredetileg a két társalapító közös életrajza volt tervbe véve. Ez azonban kivitelezhetetlennek bizonyult, és nyilvánvalóan dr. Bob életrajzát kellett megírni Bill W.-é előtt.

Dr. Bob teljes gyermek- és ifjúkora a XIX. század végére esett. Ennek a korai periódusnak néhány hónapjáról és évéről a legalaposabb kutatás is mindössze egy-két ember hiányos beszámolójával szolgálhat. Noha ezek csak hétköznapi visszaemlékezések, segítségükkel futó pillantást vethetünk annak az embernek a karakterére, aki később segített létrehozni az Anonim Alkoholisták Közösségét.

 

Dr. Bob felnőtt éveinek anyaga sokkal gazdagabb – akár aktív, akár felépült alkoholista időszakát vizsgáljuk. A kutatási munka nyomán a könyv természetszerűleg kinőtte az életrajz kereteit, és az amerikai Közép-Nyugat korai A.A.-jának emlékiratává vált. Társalapítónk ugyanabban a cipőben járt, mint bármely más A.A.-tag: a Közösség nélkül élete csak egy tragikus végű, rövid történet lett volna.

 

Mind a személyes, mind a bővebb történet kisebb részt az A.A. Általános Szolgálati Irodája New York-i archívumában fellelhető irodalomból és anyagokból, nagyobbrészt a rokonokkal, dr. Bob barátaival és ismerőseivel, valamint a Középnyugat korai A.A.-tagjaival folytatott négyszemközti beszélgetések során nyert információkból állt össze. A beszélgetések helyszíne nemcsak Ohio és dr. Bob szűkebb pátriája, Vermont, hanem Kalifornia, Washington környéke, Florida, Észak-Karolina, New York és Texas volt.

 

 

 

Olvasás:

 

Új EPUB verzió:

 

Dr. Bob és a derék Öregfiúk

 

Régi PDF verzió:

 

 

 

 

 

CsakaMaiNap!'s Avatar

CsakaMaiNap!

Az oldal célja hogy a különböző függőségekkel foglalkozó terápiás intézmények, szakemberek, oldalak, cikkek, csoportok, 12 lépéses programok, spirituális közösségek, és az egyéb platformokon megjelenő információk könnyen elérhetővé tétele azok számára akik segítséget keresnek. Az oldal elsődleges célja az üzenet továbbítása a még szenvedő társaink részére, számunkra ez a legfőbb elv és cél. Nem aggódunk a kiadók miatt, és nincs dolgunk a szerzői jogokkal. Ha neked ezek fontosak akkor vásárold meg az irodalmakat, könyveket, videókat. Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a kapcsolat menüpontban. --- The site's objective is to provide easy access to information about different addiction treatment facilities, professionals, websites, articles, groups, 12-step programs, spiritual communities, and other platforms for those seeking help. Our main focus is to convey the message to fellow addicts, making it our core principle and goal. We are not concerned about publishers or involved in copyright matters. If these aspects matter to you, consider purchasing literature, books, or videos. For any questions, feel free to reach out through the "Contact Us" section.

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!