Legfrissebb

 

A pár- és családterápiás ellátás keretében könnyebben kifejleszthető a változási motiváció. Tisztázhatóak a családi szerepek és felelősségek, hogy hogyan kell „jól szeretni”. Feltárható a szenvedélybetegség mibenléte, ezáltal nő a beteg elfogadottsága, csökken a bűnbak-szerep jelentősége, kimozdítható az önsajnálatból. Az érzések és a kapcsolati szükségletek felvállalhatóvá válnak, ezáltal fontos erőforrások nyílnak meg. Feldolgozhatóak a családi traumák és sérülések, helyreállítható a bizalom. A családi működés magasabb szintje valósítható meg: élhető szabályok, kölcsönös törődés, nyílt kommunikáció, vállalható igények és szükségletek – ezek az absztinencia fenntartásához nélkülözhetetlenek!

 

A visszaesés-megelőzésben a családi kapcsolatok rendezésének szintén kiemelt szerepe van, hiszen a régi (gyakran destruktív) kapcsolati minták a régi reakciókat váltják ki. Megfigyeléseink szerint a visszaeséshez nagyon magas százalékban járul hozzá a párkapcsolatban tapasztalt stressz és/vagy kudarc – ebben speciális, a kötődési sajátosságokra fókuszáló módszerrel (Érzelmekre Fókuszáló Párterápia, ÉFT) tudunk segíteni.

 

A családterápia elkezdhető a szenvedélybeteg jelenléte nélkül is, és folytatható akkor is, ha a beteg rehabilitációs intézeti ellátásban részesül.

 

Tizenéves drogfogyasztók esetén a családterápia a segítés elsődleges eszköze. Még a rosszul működő, esetleg hiányos család is hatalmas, nélkülözhetetlen erőforrás! Kutatások igazolják, hogy azok a betegek, akik családjukkal együtt részesülnek ellátásban, hosszabb ideig maradnak terápiában, és ritkábban esnek vissza.

 

CsakaMaiNap!'s Avatar

CsakaMaiNap!

Az oldal célja hogy a különböző függőségekkel foglalkozó terápiás intézmények, szakemberek, oldalak, cikkek, csoportok, 12 lépéses programok, spirituális közösségek, és az egyéb platformokon megjelenő információk könnyen elérhetővé tétele azok számára akik segítséget keresnek. Az oldal elsődleges célja az üzenet továbbítása a még szenvedő társaink részére, számunkra ez a legfőbb elv és cél. Nem aggódunk a kiadók miatt, és nincs dolgunk a szerzői jogokkal. Ha neked ezek fontosak akkor vásárold meg az irodalmakat, könyveket, videókat. Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a kapcsolat menüpontban. --- The site's objective is to provide easy access to information about different addiction treatment facilities, professionals, websites, articles, groups, 12-step programs, spiritual communities, and other platforms for those seeking help. Our main focus is to convey the message to fellow addicts, making it our core principle and goal. We are not concerned about publishers or involved in copyright matters. If these aspects matter to you, consider purchasing literature, books, or videos. For any questions, feel free to reach out through the "Contact Us" section.

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!