Legfrissebb

Újdonságok & Hírek

Alapvető Irodalmak A.A. eng

      Tartalom:   A nagy sikerű könyv második kiadása azt a nézetet képviseli, hogy a család - és nem csak az alkoholista tag - a kliens. Ez a megközelítés ma már pszichológiai körökben is elfogadott. A családterapeuták és a hallgatók ezt a könyvet arra fogják használni, hogy rendszerszintű szemszögből ismerjék meg a kábítószerrel való visszaélést, a kémiai függőséggel foglalkozó tanácsadók pedig megismerkedhetnek a Családi rendszerben való gondolkodással és elmélettel. Ez az alaposan átdolgozott könyv hagyományos értékelési modelleket, új kezelési modelleket, tíz év kutatási...

Irodalmak & Videó Tartalmak

Alapvető Irodalmak A.A. eng

       Tartalom:   Mint sok alkoholista és függő, John R. is kapott egy Nagy Könyvet,...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

      Tartalom:   A józannak maradni munkafüzet: komoly megoldás a visszaesés...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    A függők által, függők számára és függőkről írt könyv, amely az Anonim Narkotikumok...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    A függők által, függők számára és függőkről írt könyv, amely az Anonim Narkotikumok...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

     Bill így látja több száz idézetet tartalmaz irodalmunkból, melyek az A.A. életstílusának...

Alapvető Irodalmak N.A. eng

      Tartalom:   Az NA It Works How and Why az Anonim Narkósok által használt felépülési...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

        Tartalom:   Az újonnan összeállított 12 lépéses imakönyv olyan adaptált és...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    Ez a kiadvány a Narcotics Anonymous Just for Today, Daily Meditations for Recovering...

.

  

Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és reményüket azért, hogy megoldhassák közös problémájukat és segíthessenek másoknak felépülni az alkoholizmusból.

A tagság egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az A. A.-tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátók vagyunk saját hozzájárulásainkból.

Az A.A. nem szövetkezik semmi féle szektával, felekezettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem politizál; nem kíván semmi féle vitába bocsátkozni, nem támogat és nem  ellenez semmilyen ügyet.

Elsődleges célunk józannak maradni és segíteni más alkoholisták józanodását.

 

  • Olyan férfiak és nők közössége vagyunk, akik elvesztettük az ivás kontrollálásának képességét, és az italozás következtében mindenféle bajba keveredtünk. Megpróbálunk normálisan élni alkohol nélkül- és legtöbbünknek ez sikerül is. Úgy találjuk, hogy ennek érdekében segítségre és támogatásra van szükségünk, amelyet más alkoholistáktól kapunk meg az A.A.-ban.
  • „Közös problémánk” az alkoholizmus. Végre felismertük, hogy az alkohollal semmi féle formájában nem bírunk. A legfontosabb azonban az, hogy nem próbálunk egyedül szembenézni gondjainkkal. Tapasztalataink, erősségeink és reményeink megosztása a kulcs, ami lehetővé teszi, hogy nemcsak alkohol, de legtöbb esetben annak vágya nélkül is élhetünk.

 

Kik vagyunk?

Olyan férfiak és nők közössége vagyunk, akik elvesztettük az ivás kontrollálásának képességét, és az italozás következtében mindenféle bajba keveredtünk. Megpróbálunk normálisan élni alkohol nélkül- és legtöbbünknek ez sikerül is. Úgy találjuk, hogy ennek érdekében segítségre és támogatásra van szükségünk, amelyet más alkoholistáktól kapunk meg az A.A.-ban.

„Közös problémánk” az alkoholizmus. Végre felismertük, hogy az alkohollal semmi féle formájában nem bírunk. A legfontosabb azonban az, hogy nem próbálunk egyedül szembenézni gondjainkkal. Tapasztalataink, erősségeink és reményeink megosztása a kulcs, ami lehetővé teszi, hogy nemcsak alkohol, de legtöbb esetben annak vágya nélkül is élhetünk.

 

Mit csinál az AA?

Az AA tagok megosztják tapasztalataikat bárkivel, aki segítséget kér, hogy megoldja ivásproblémáját: Az AA személyes segítséget vagy ún. szponzorálást nyújt az AA-ba bárhonnan betérő alkoholistának. A tizenkét lépésben leírt programunk utat mutat az alkoholistának, hogy alkohol nélkül is megelégedett életet tudjon élni. Ennek a programnak a megbeszélése folyik az AA csoportok gyűlésein. Az AA-tagok egészségügyi és büntetésvégrehajtó intézetekben is tartanak gyűléseket. Az AA-tagokat (csoportokat) fel lehet kérni, hogy információs gyűléseket tartsanak különböző rendezvényeken, szervezeteknél, intézményeknél. Ezek a gyűlések az AA-ról szólnak, nem tekinthetők rendes csoportgyűléseknek.

 

Mit nem csinál az AA?

Nem kezdeményezi az alkoholista gyógyulását. Nem toboroz tagokat. Nem követi vagy befolyásolja tagjait. Nem kezdeményez vagy támogat kutatásokat.Nem csatlakozik szociális intézmények tanácsaihoz. Nem vezet jelenléti ívet vagy kórtörténetet. Nem készít orvosi vagy pszichológiai diagnózist vagy prognózist. Nem nyújt elvonási vagy ápolási szolgáltatásokat, kórházi ellátást és semmiféle orvosi vagy pszichiátriai kezelést. Nem nyújt vallási szolgáltatásokat. Nem biztosít lakást, élelmet, ruházatot, állást, pénzt vagy más szociális juttatásokat Nem nyújt háztartási vagy szakmai tanácsokat. Nem fogad el pénzt szolgálataiért, vagy más juttatást nem-AA forrásokból. Nem ad ajánlólevelet bíróságoknak, ügyvédeknek, társadalmi szerveknek, munkaadóknak stb.

 

Néhány kérdés, amire mi is megpróbáltunk őszintén válaszolni

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!