Legfrissebb

szept. 24, 2021 S.L.A.A.

Az S.L.A.A. 12 Lépése

1. lépés Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk szex- és szerelmi függésünkkel szemben, – hogy életünk irányíthatatlanná vált. A…
szept. 24, 2021 S.L.A.A.

Az S.L.A.A. 12 Hagyománya

1. Közös boldogulásunk álljon az első helyen, személyes felépülésünk az S.L. A.A. egységétől függ. 2. Csoportügyekben egyetlen abszolút…
szept. 24, 2021 S.L.A.A.

Mi a szex- és szerelmi függőség?

Mi, az S.L.A.A. tagjai, úgy gondoljuk, hogy a szex- és szerelmi függőség progresszív betegség, ami nem gyógyítható, de más betegségekhez…
szept. 24, 2021 S.L.A.A.

A szex és szerelemfüggés jellemzői

1. Mivel kevés egészséges kötődésünk van, szexuális kalandokba keveredünk és/vagy érzelmi viszonyba bonyolódunk ismeretlenekkel. 2.…

 

 

Aktuális online gyűléslista

 

S.L.A.A. gyűlés Budapest I. – Kaniziusz csoport

 

Cím: 1135 Budapest, XIII. kerület, Szent László út 55/B

Térkép

Időpont: minden kedden 18:00 – 19:00

 

A gyűléseken részt vehet bárki érintett. Külső érdeklődők számára nyitott minden negyedév utolsó gyűlése. Ezen kívül bármelyik gyűlés nyitott lehet előzetes egyeztetés alapján. Információt kérni és egyeztetni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül lehet, Ábel társunknál.


 

S.L.A.A. gyűlés Budapest – Nem vagy egyedül csoport

 

Cím: 1094 Budapest, Berzenczey u. 26. (1-es kapucsengő)

Térkép

Időpont: minden szerdán 18:30 – 19:30

A gyűléseken részt vehet bárki érintett. Külső érdeklődők számára nyitott minden negyedév utolsó gyűlése.

Kapcsolattartó: Gergely +36 20 474 8878


 

S.L.A.A. gyűlés – Budapest II.

 

Cím: 1016 Budapest, Csap utca 2. (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálat)

Térkép

Időpont: minden szombaton 13:30 – 14:30

A gyűléseken részt vehet bárki érintett. Külső érdeklődők számára nyitott minden negyedév utolsó gyűlése.


 

S.L.A.A. női gyűlés – Budapest

Jelenleg szünetel.

Cím: 1016 Budapest, Csap utca 2. (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálat)

Időpont: minden második szombaton (2017-ben páros hetek) 15:00 – 16:00


 

Pécsi gyűlések

 

Cím: Belvárosi Református Templom, 7623 Pécs, Szabadság út 35.

Időpont: minden kedden és pénteken 18.00-19.00


 

Férfi S.L.A.A. gyűlés – Pécs

 

Cím: Belvárosi Református Templom, 7623 Pécs, Szabadság út 35.

Időpont: minden szombaton 18:00-19:00

Tematikus gyűlés. A gyűléseken részt vehet bárki (férfi) érintett.


 

Nagykanizsai gyűlés

 

Cím: 8800 Nagykanizsa, Sugár út 53. (Máltai Szeretetszolgálat)

Időpont: minden pénteken 19.00-20.00


 

Veszprémi gyűlés

 

Cím: 8200 Veszprém, Kossuth Lajos u. 10. (zöld irodaház, volt pártház) 4. em. 5. ajtó.

Térkép

Időpont : minden csütörtökön 18.30-19.30

Külső érdeklődők számára nyitott minden hónap első gyűlése.


 

Skype gyűlések

 

Hétfő 

 Kedd

Szerda 

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Skype gyűlés

20:00 – 21:00 

 -

Skype gyűlés

20:00 – 21:00

Skype gyűlés

20:00 – 21:00

Női Skype

(női társaknak)

20:00 – 21:00

Skype gyűlés

20:00 – 21:00

Férfi Skype

(férfi társaknak)

08:00 – 09:00

 

Amennyiben szeretnél részt venni a Skype gyűléseken, kérjük, keress rá a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Skype fiók címre vagy a magyarslaa2014 Skype felhasználó névre, és küldj egy kapcsolatfelvételi üzenetet. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül megtalálnod a fiókot, kérjük, küldj egy emailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Javasoljuk, hogy a Skype gyűléseken való részvételhez hozz létre egy olyan Skype azonosítót, ami biztosítja a névtelenségedet. A gyűlés kapusa vissza fog igazolni, majd be fog hívni az online gyűlésre, ha az adott gyűlés előtt 10-15 perccel jelzed részvételi szándékodat. A gyűlések alatt a kameráját mindenki kikapcsolva tartja.

 

Skype férfi gyűlés (zárt)

 

Időpont: minden vasárnap, (reggel) 8:00-9:00

 

Kapcsolatfelvétel: Küldj egy üzenetet Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Skype címre. A gyűlés kapusa vissza fog igazolni, majd be fog hívni az online gyűlésre, ha az adott gyűlés előtt 5-10 perccel jelzed részvételi szándékodat. A gyűlések alatt a kameráját mindenki kikapcsolva tartja.

A mindenkori kapus figyeli a később csatlakozni kívánókat, így akinek a korábbi kezdés gondot okoz, az is nyugodtan írhat a kapusnak a gyűlés ideje alatt üzenetet (ám ilyen esetben egy kis türelmet kérünk, mert ha a kapus felolvas vagy megoszt, elképzelhető, hogy pár percet várni kell a behívásra).

Minden hónapban a felépülést szolgáló 12 lépéssel és egyéb a felépüléssel kapcsolatos témákkal foglalkozunk! A lépés- és témagyűlések hetente váltják egymást.

 

Skype női gyűlés

 

Időpont: minden pénteken 20:00 – 21:00

A kapcsolatfelvételi információk ugyanazok, mint fentebb, ezen gyűlésnél is a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. felhasználót kell keresni.

Minden hónap utolsó péntekén anorexia gyűlés!

 

Frissítve: 2021.09.07.

 

 

 

1. Mivel kevés egészséges kötődésünk van, szexuális kalandokba keveredünk és/vagy érzelmi viszonyba bonyolódunk ismeretlenekkel.

 

2. A magánytól és az elhagyatottságtól való félelem miatt fájdalmas, romboló kapcsolatokat tartunk fenn, vagy minduntalan visszatérünk ezekbe a kapcsolatokba. Függőség-igényünket önmagunk és mások előtt is titkoljuk, egyre jobban elszigetelődünk és elidegenedünk barátainktól, szeretteinktől, önmagunktól és Istentől.

 

3. Az érzelmek és a szex hiányától való félelmünkben kényszeresen keressük és hajszoljuk egyik kapcsolatot a másik után, olykor egyszerre több szexuális és érzelmi kapcsolatunk is van.

 

4. Összekeverjük a szerelmet a kívánással, a testi és szexuális vonzódással, a sajnálattal, és/vagy azzal a vágyunkkal, hogy valakit megmentsünk, vagy ő mentsen meg minket.

 

5. Üresnek és „fél embernek” érezzük magunkat, ha egyedül vagyunk. Annak ellenére, hogy tartunk az intimitástól és az elköteleződéstől, folyamatosan keressük a társkapcsolatokat és a szexuális kalandokat.

 

6. Szexszel vezetjük le a stresszt, a bűntudatot, a magányt, a haragot, a szégyent, a félelmet és az irigységet. A szexualitást és az érzelmi függőséget a gondoskodás, a törődés és a támogatás pótlékaként használjuk.

 

7. A szexualitást és az érzelmi kötődést mások manipulálására és kontrollálására használjuk.

 

8. Romantikus vagy szexuális megszállottságunk vagy fantáziálásunk súlyosan hátráltat vagy cselekvésképtelenné tesz bennünket.

 

9. Oly módon kerüljük el az önmagunkért való felelősségvállalást, hogy érzelmileg már elkötelezett emberekhez vonzódunk.

 

10. Az érzelmi függőség, a romantikus szerelmi viszonyok, vagy a kényszeres szexuális tevékenységek hálójában vergődünk.

 

11. Annak érdekében, hogy elkerüljük a sebezhetőség érzését, távol tartjuk magunkat minden intim viszonytól, összetévesztjük a szexuális és érzelmi „anorexiát” a felépüléssel.

 

12. Másoknak varázslatos képességeket tulajdonítunk. Előbb idealizáljuk és üldözzük őket, utóbb szemükre hányjuk, hogy csalatkoznunk kellett velük kapcsolatos elképzeléseinkben és reményeinkben.

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények