Legfrissebb

 

Kamasz Szerviz Hálózat Alapítvány célja

 
Az alapítvány célja a hátrányos helyzetű, különösen a szegénységgel és szenvedélybetegségekkel küzdő gyermekek, fiatalok és családok helyzetének javítása, önálló életre nevelése, társadalmi beilleszkedésének segítése, a romák társadalmi integrációjának támogatása.

Célja továbbá a fiatalok képességfejlesztésének támogatása, különös tekintettel a hátrányos családi háttérből érkezőkre.

 
Országos ill. Kárpát medencei gyermek és ifjúság addiktológiai segítő hálózat kialakítása, és szakmai felügyelete. A gyermekek és az ifjúság megsegítése, egészségügyi ártalmak megelőzése és érdekképviselete.

 

Az alapítvány a fenti célok elérése érdekében – a rendelkezésére álló anyagi forrásokkal, támogatásokkal arányban, fokozatosan – az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

 

Képzéseket /akkreditált képzéseket/ végez, ezen belül a fenti területekre szakemberképzést, szülői támogató tréningeket és egyéb képzéseket szervez.

 

Gyermek és serdülő addiktológiai ellátásokat biztosít

Komplex Drogprevenciós Program

Mentálhigiénés és szociális segítséget nyújt családok számára

Ifjúsági kompetenciafejlesztést végez, ezen belül szakköröket szervez, művészeti tevékenységek (előadóművészet, alkotóművészet, képzőművészet, cirkuszművészet, stb.) végzéséhez feltételek biztosít, tehetséggondozást végez (egészséges és kettős különlegességű tehetségek részére) korrepetálást, felvételi felkészítést végez, pályaorientációs tanácsadást biztosít, a problémákkal való megküzdési képességek és szociális kompetenciák fejlesztése érdekében foglalkozásokat szervez, konfliktuskezelést segítő foglalkozásokat szervez.

Mentálhigiénés tevékenységeket végez, ezen belül segítő beszélgetéseket, lelkigondozást, kognitív önismereti csoport, egyéni- és csoportos életvezetési tanácsadást, párkapcsolati konzultációt, családterápiát, kortárssegítő tevékenységeket és kortárssegítők képzését, önsegítő csoportokat, fiatalok családtagjainak mentálhigiénés fejlesztését végzi, viselkedési és kémiai függőségek kezeléséhez segítséget nyújt.

Egészségfejlesztési tevékenységet végez, ezen belül egészségre nevelő- és prevenciós programokat szervez.

Prevenciós és ártalomcsökkentő tevékenységet végez, ezen belül az iskolai, köznevelési és felsőoktatási színtereken kívül és belül megvalósuló prevenciós programokat

Szabadidős és alternatív tevékenységeket szervez, ezen belül sportprogramokat (küzdősportok, harcművészetek, amatőr­ és versenysportok, diáksport, sport programok, egyéb sporttevékenység), túrákat, táborokat, szakköröket, művészeti csoportokat, kirándulásokat, rekreációs tevékenységeket szervez, nyelvoktatást végez, kulturális rendezvényeket szervez, segíti a közösségi életet, hittanoktatást, ismeretterjesztést, környezetvédelmi projekteket szervez, ifjúsági információs irodát hoz létre.

 

Tesszük mindezt elsősorban pedagógusoknak, szakembereknek, szülőknek, hozzátartozóknak és érintett vagy veszélyeztetett gyermekeknek, fiataloknak.

Az alapítvány nyitott, és országosan működő.

Az alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

 

 

 

 

 

Orsolics Zoltán Zénó

A kuratórium elnöke
diplomás segítő szakember, családkonzulens-jelölt, coach

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

pdf Öneletrajz (1015 KB)

 

 

Orsolicsné Dobay Barbara

közgazdász, nyelvtanár, mentálhigiénés szakember, családkozulens - jelölt

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Gregus György

tapasztalati szakember, függőségi tanácsadó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Segíts, hogy segíthessünk

 

 

Szeretném neked röviden bemutatni Alapítványunk célját, tevékenységét és azt, ahogyan tudod támogatni ezt a számunkra fontos ügyet.

Alapítványunk 2019 - ben alakult, azonban mi, akik fiatalokkal foglalkozunk már lassan 20 éve tesszük ezt egyéb, magyarországi szervezetekben.

Az alapítvány fő tevékenysége: Az ifjúságot érő ártalmak megelőzése. Egészségfejlesztési tevékenységet végzünk, ezen belül egészségre nevelő- és prevenciós programokat szervezünk gyermekeknek és fiataloknak. Hosszú távú célunk a szakemberképzés, egy országos segítői hálózat kialakítása a gyermek és ifjúságaddiktológia területén.

„Korunk pestise a függőség” – szoktuk mondani. Rengeteg gyermek és fiatal szenved mindennapi függőséggel, amely minket is az otthonunkban körülvehet. A cigaretta, a gyógyszer, az alkohol vagy akár a telefon és különböző on-line játékok vagy a szerencsejáték. A legális és az illegális drogok. A gyermekeknek a személyiségfejlődése még nincs kialakulva. Éretlenek és így kiszolgáltatottak a függőségeknek. Minél fiatalabb és éretlenebb érzelmileg egy gyermek, annál nagyobb veszélyben van. A függőség tehát mentális probléma, olykor betegség, ezért csak mentális programokkal, megelőzéssel tehetünk ellene.

Munkatársaim több évtizede azon fáradoznak, hogy a függőségekben érintett gyermekeknek és fiataloknak segítsenek. Köszönjük, ha támogatásoddal hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy még egy család visszakapja gyermekét és ezzel mentális egészségét. Segíts, hogy segíthessünk!

 

 

Pénzadomány

Kamasz Szerviz Hálózat Alapítvány

Adószám: 19212522-1-14

Bankszámlaszám: OTP 11712004-22467155-00000000

Amennyiben külföldről támogatnál minket: HU5611712004-22467155-00000000

Nyilvántartási szám: 14-01-0003416

Székhely: Kaposvár

 

Amennyiben folyamatosan támogatnád Alapítványunkat és tevékenységünket

Kérünk, hogy a közleménybe írd meg, hogy konkrétan melyik programunkat támogatod.

Havi 5000.- Ft is sokat jelent egy-egy program kapcsán.

 

Tárgyi adományok

 

Amennyiben tárgyi adományt adnál, úgy azt is szívesen vesszük és köszönjük!

 

Amire jelenleg szükségünk van:

 

Az Alapítvány működéséhez

Számítógép, laptop, tablet (dolgozni, programokat írni, e-mailezni)

Autó (sokat járunk országszerte saját autónkkal . Jelenleg ha egy 18 éves Opelnél jobb ajánlatod van, azt mindenképp megfontoljuk! J

Mini irodát keresünk Budán. (amennyiben tudsz segíteni, kérünk szólj)

 

Nehéz sorsú családoknak, gyerekeknek:

Tartós élelmiszerek

Játékok, sportszerek

 

 

Cikkek:

 

Kamaszkaró

Örül a szülő, ha csak alkoholizál a gyerek

Podcasts

Kamasz Szerviz - Média

 

Kapcsolat:

 

Adószám: 19212522-1-14

Bankszámlaszám: OTP 11712004-22467155-00000000

Iban:  HU5611712004-22467155-00000000

Nyilvántartási szám: 14-01-0003416

Székhely: Kaposvár

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!