Legfrissebb

 

Basic Text - Narcotics Anonymous

    

Tartalom:

 

Az először 1983-ban kiadott, az NA elsődleges könyvét 2009-ben átdolgozták, hogy a hatodik kiadásban új személyes történetekkel bővüljön. "A mi programunk" tíz fejezetben magyarázza el az NA Szövetséget és a felépülési programunkat. "Tagjaink megosztása" az NA-tagok személyes történeteit tartalmazza világszerte.

  

Content:

  

First published in 1983, NA’s primary book was revised in 2009 to incorporate new personal stories in the Sixth Edition. “Our Program” contains ten chapters explaining the NA Fellowship and our program of recovery. “Our Members Share” includes personal stories from NA members worldwide.

  

Olvasás/Read:

  

EPUB:

 

Basic Text - Narcotics Anonymous

 

PDF:

 

 

 

 

 

 

Just for Today - Daily Meditations for Recovering Addicts by Narcotics Anonymous

    

Tartalom:

 

A JFT egy rövid elmélkedést kínál az NA irodalom egy idézetéről, amelyet egy záró szándék vagy megerősítés követ az év minden napjára.

  

Content:

  

JFT offers a short reflection on a quote from NA literature followed by a closing intention or affirmation for each day of the year.

  

Olvasás/Read:

  

EPUB:

 

Just for Today - Daily Meditations for Recovering Addicts by Narcotics Anonymous

 

PDF:

 

 

 

 

 

 

Women in Narcotics Anonymous: Overcoming Stigma and Shame

    

Tartalom:

 

Ez a könyv az Anonim Drogfüggők (Narcotics Anonymous, NA) csoportban gyógyulást kereső női drogfüggők egy mintáját vizsgálja. A Tizenkét Lépés munkája és a csak nők számára fenntartott csoportok látogatása révén ezek a nők képesek szembesülni azzal a kettős mércével, amely különösen nehézzé teszi a függőségből való felépülést.

  

Content:

  

This book looks at a sample of female drug addicts seeking recovery in Narcotics Anonymous (NA). Through working the Twelve Steps and by attending women-only groups, these women are able to confront the double standard that makes recovery from addiction especially difficult.

  

Olvasás/Read:

  

EPUB:

 

Women in Narcotics Anonymous: Overcoming Stigma and Shame

 

PDF:

 

 

 

 

 

 

Dual Disorder Heroin Addicts: Clinical and Therapeutical Aspects

    

Tartalom:

 

Ez a könyv átfogó áttekintést nyújt a kettős zavarokról klinikai és terápiás szempontból, különösen a heroinhasználati zavarban szenvedő betegek számára.

A kötetet a kettős rendellenességben szenvedő betegek kezelésének vezérelveinek szentelt első rész nyitja, amelyben a terminológia, a kezelési modellek, az opioidgyógyszerek használata a heroinfüggőségben és a jövőbeli kilátások kerülnek áttekintésre.

A második rész a hangulatzavaroknak van szentelve. Az ezeket a betegeket érintő szorongásos zavarokat a harmadik rész tárgyalja, míg a könyv negyedik része a heroinhasználati zavarral küzdő krónikus pszichotikus betegekre összpontosít. A befejező rész az erőszakos heroinfüggő betegeket vizsgálja alkoholhasználati zavarral és polidroghasználattal.

A könyv értékes segédeszköz lesz azon pszichiáterek számára, akik szeretnék bővíteni ismereteiket a függőségekről, és kulcsfontosságú forrás más klinikusok számára, akik gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a függőségi jelenségekről, de nem ismerik azok neurobiológiai vagy pszichopatológiai leírását.

  

Content:

  

This book provides a comprehensive overview of dual disorders from a clinical and therapeutic point of view, especially for patients with heroin use disorder.

The volume opens with a first part dedicated to the guiding principles for treating dual disorder patients in which terminology, treatment models, use of opioid medications in heroin addiction and future perspectives are reviewed.

A second part is devoted to mood disorders. Anxiety disorders that might affect these patients are discussed in the third part, whereas the fourth part of the book focuses on chronic psychotic patients with heroin use disorder. The conclusive part explores violent heroin-dependent patients with alcohol use disorder and polydrug use.

 

The book will be a valuable tool for psychiatrists who wish to broaden their knowledge about addictions and a key resource for other clinicians who have practical knowledge of the addictive phenomena but are not familiar with their description in neurobiological or psychopathological terms.

  

Olvasás/Read:

  

EPUB:

 

Dual Disorder Heroin Addicts: Clinical and Therapeutical Aspects

 

PDF:

 

 

 

 

 

1. oldal / 2

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények