Legfrissebb

Újdonságok & Hírek

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    A függők által, függők számára és függőkről írt könyv, amely az Anonim Narkotikumok spirituális alapelveit tartalmazza, amelyeket függők százezrei használtak a felépülés során. Az alkoholizmushoz hasonlóan a kábítószer-függőségre sincs "gyógymód", de a felépülés lehetséges az Anonim Alkoholisták Tizenkét Lépéséből és Tizenkét Hagyományából adaptált program segítségével. Az Anonim Narkotikusok teljes tankönyvnek szánva minden felépülni vágyó függő számára leírja az NA-programot és annak működését. Tartalmazza az NA Tizenkét Lépését és Tizenkét Hagyományát, valamint számos...

Irodalmak & Videó Tartalmak

Alapvető Irodalmak N.A. eng

      Tartalom:   Az NA It Works How and Why az Anonim Narkósok által használt felépülési...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

       Tartalom:   Útba igazít minket, miközben megtanuljuk, hogyan tágítsuk ki...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

       Tartalom:   Mint sok alkoholista és függő, John R. is kapott egy Nagy Könyvet,...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    Ez a kiadvány a Narcotics Anonymous Just for Today, Daily Meditations for Recovering...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    A függők által, függők számára és függőkről írt könyv, amely az Anonim Narkotikumok...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

     Bill így látja több száz idézetet tartalmaz irodalmunkból, melyek az A.A. életstílusának...

Alapvető Irodalmak N.A. eng

    “Each time we surrender, we find once more that the desperation that drives us to our...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

        Tartalom:   Az újonnan összeállított 12 lépéses imakönyv olyan adaptált és...

.


Országos ill. Kárpát medencei gyermek és ifjúság addiktológiai segítő hálózat kialakítása, és szakmai felügyelete. A gyermekek és az ifjúság megsegítése, egészségügyi ártalmak megelőzése és érdekképviselete.

 

Az alapítvány a fenti célok elérése érdekében – a rendelkezésére álló anyagi forrásokkal, támogatásokkal arányban, fokozatosan – az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

 

Képzéseket /akkreditált képzéseket/ végez, ezen belül a fenti területekre szakemberképzést, szülői támogató tréningeket és egyéb képzéseket szervez.

 

  • Gyermek és serdülő addiktológiai ellátásokat biztosít
  • Komplex Drogprevenciós Program
  • Mentálhigiénés és szociális segítséget nyújt családok számára
  • Ifjúsági kompetenciafejlesztést végez, ezen belül szakköröket szervez, művészeti tevékenységek (előadóművészet, alkotóművészet, képzőművészet, cirkuszművészet, stb.) végzéséhez feltételek biztosít, tehetséggondozást végez (egészséges és kettős különlegességű tehetségek részére) korrepetálást, felvételi felkészítést végez, pályaorientációs tanácsadást biztosít, a problémákkal való megküzdési képességek és szociális kompetenciák fejlesztése érdekében foglalkozásokat szervez, konfliktuskezelést segítő foglalkozásokat szervez.
  • Mentálhigiénés tevékenységeket végez, ezen belül segítő beszélgetéseket, lelkigondozást, kognitív önismereti csoport, egyéni- és csoportos életvezetési tanácsadást, párkapcsolati konzultációt, családterápiát, kortárssegítő tevékenységeket és kortárssegítők képzését, önsegítő csoportokat, fiatalok családtagjainak mentálhigiénés fejlesztését végzi, viselkedési és kémiai függőségek kezeléséhez segítséget nyújt.
  • Egészségfejlesztési tevékenységet végez, ezen belül egészségre nevelő- és prevenciós programokat szervez.
  • Prevenciós és ártalomcsökkentő tevékenységet végez, ezen belül az iskolai, köznevelési és felsőoktatási színtereken kívül és belül megvalósuló prevenciós programokat
  • Szabadidős és alternatív tevékenységeket szervez, ezen belül sportprogramokat (küzdősportok, harcművészetek, amatőr­ és versenysportok, diáksport, sport programok, egyéb sporttevékenység), túrákat, táborokat, szakköröket, művészeti csoportokat, kirándulásokat, rekreációs tevékenységeket szervez, nyelvoktatást végez, kulturális rendezvényeket szervez, segíti a közösségi életet, hittanoktatást, ismeretterjesztést, környezetvédelmi projekteket szervez, ifjúsági információs irodát hoz létre.

 

Tesszük mindezt elsősorban pedagógusoknak, szakembereknek, szülőknek, hozzátartozóknak és érintett vagy veszélyeztetett gyermekeknek, fiataloknak.

Az alapítvány nyitott, és országosan működő.

Az alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!