Legfrissebb

Újdonságok & Hírek

Alapvető Irodalmak N.A. eng

      Tartalom:   Az NA It Works How and Why az Anonim Narkósok által használt felépülési elveket értelmezi. Huszonnégy fejezet nyújt betekintést minden egyes lépésbe és hagyományba.   Content:   NA It Works How and Why interprets the principles of recovery used by Narcotics Anonymous. Twenty-four chapters offer insight on each Step and Tradition.     Olvasás:    Új EPUB verzió:     Régi PDF verzió: {loadmoduleid 236}        

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    Ez a kiadvány a Narcotics Anonymous Just for Today, Daily Meditations for Recovering...

Alapvető Irodalmak N.A. hun

    A függők által, függők számára és függőkről írt könyv, amely az Anonim Narkotikumok...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

        A Napi Elmélkedések az elmélkedések könyve, melyet A.A. tagok írtak A.A....

Alapvető Irodalmak A.A. eng

      Tartalom:   A Józannak Maradni Munkafüzet: Gyakorlati Kézikönyv – Komoly megoldás a...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

      Tartalom:   Ez az első személytől származó beszámolókkal és elsődleges...

Alapvető Irodalmak A.A. hun

    Gondolkozz egyszerűen - Napi Meditációk a Tizenkét Lépésről:   A mindennapi...

Alapvető Irodalmak N.A. eng

      Tartalom:   Az NA It Works How and Why az Anonim Narkósok által használt felépülési...

Alapvető Irodalmak A.A. eng

       Tartalom:   Az Anonim Alkoholisták társalapítója, Bill W. az AA Grapevine...

.

Practice These Principles : Living the Spiritual Disciplines and Virtues in 12-Step Recovery to Achieve Spiritual Growth, Character Development, and Emotional Sobriety – Steps 1, 2, 3

 

Practice These Principles : Living the Spiritual Disciplines

    

Tartalom:

 

A legtöbben közülünk, akik hosszú távú felépülésben vagyunk, olyan jól ismerjük a Lépéseket, hogy könnyen el tudnánk mondani őket emlékezetből, és az ismert "és ezeket az elveket minden ügyünkben gyakorolni" mondattal fejeznénk be az előadást.

De mik azok az "ezen elvek"? Pontosan milyen elvek gyakorlására szólítanak fel minket a Lépések? Mely elveket gyakoroljuk, amikor egy adott Lépésen dolgozunk? A mindennapi ügyeinkben felmerülő bármilyen helyzetekkel szembesülve, mennyire könnyen felismerjük az érintett elveket, és aztán mennyire jól éljük meg azokat?

Az AA-ban "ezen elvek" gyakorlása jelenti a 12 Lépés teljesítését. Ez a program receptje a jó életre, a lelki növekedés és az érzelmi józanság életére, amelyet megosztunk társainkkal, segítve ezzel az alkoholisták és a köztünk szenvedők gyógyulását.

Mégis, bár a felépülés szempontjából kulcsfontosságúak, sokan közülünk nem igazán tudjuk, hogy mik ezek az elvek, és a Lépésekkel való kapcsolatuk továbbra is szürke zóna marad az AA-ban és valószínűleg más közösségekben is.

Ez a bizonytalanság átterjed egy másik, ehhez kapcsolódó szürke területre is: a spirituális, az erkölcsi és az érzelmi terület kapcsolatára a felépülésben, és arra, hogy ezek hogyan kapcsolódnak a jellemfejlődéshez.

Mivel ezek a kapcsolatok is tisztázatlanok, az érzelmi józanság sokunk számára még jóval azután is távoli és megfoghatatlan cél marad, hogy abbahagytuk az ivást. Lehet, hogy józanok vagyunk (vagy tiszták, vagy más módon absztinensek), de az életünk a legjobb esetben is csak kezelhető és elviselhető - néha még az sem.

A Gyakoroljuk ezeket az elveket tisztázza a Lépések és az elvek közötti kapcsolatot, átfogó megértést nyújt arról, hogy mik ezek az elvek, és hogyan gyakorolhatjuk őket a mindennapi ügyeinkben. Célja, hogy segítsen bennünket abban, hogy a Lépéseket teljes teljességükben működtessük, hogy fejlődhessünk jellemünkben, elérjük a lelki és érzelmi gyógyulást, és végre beteljesedni lássuk az Ígéreteket egy olyan életben, amely "boldog, örömteli és szabad".

  

Content:

  

Most of us in long-term recovery know the Steps so well that we could easily rattle them off from memory, wrapping up our recitation with the familiar “and to practice these principles in all our affairs.”

But what are “these principles?” Exactly what principles are the Steps calling us to practice? Which principles do we practice when working a particular Step? Faced with any number of situations in our daily affairs, how readily do we discern the principles involved, and how well then do we live them out?

In AA practicing “these principles” is the fulfillment of the 12 Steps. It is the program’s prescription for the good life, a life of spiritual growth and emotional sobriety that we share with our fellows, helping to bring healing to the alcoholic and to others who suffer in our midst.

Yet, though crucial to recovery, many of us are not really sure what these principles are, and their connection to the Steps remains a gray area, in AA and probably in other fellowships as well.

This uncertainty spills over into another and related gray area: the relationship between the spiritual, the moral, and the emotional in recovery, and how these are tied to character growth.

Because these links too are unclear, emotional sobriety remains a distant and elusive goal for many of us long after we have stopped drinking. We may be sober (or clean, or otherwise abstinent), but our lives are at best manageable and tolerable—sometimes not even that.

Practice These Principles brings clarity to the relationship between Steps and principles, offering a comprehensive understanding of what these principles are and how we can practice them in our daily affairs. Its purpose is to help us work the Steps in all their fullness so that we can grow in character, achieve spiritual and emotional healing, and see the Promises fulfilled at last in a life that is “happy, joyous, and free.”

  

Olvasás/Read:

  

EPUB:

 

Practice These Principles : Living the Spiritual Disciplines

 

PDF:

 

 

 

 

 

csakamainap.info

Iratkozz fel a hírlevelünkre új tartalmakért és frissült információkért

Kategóriák

VideóTár

Könyvtár

Intézmények

Tetszett amit láttál?

Segítsd a munkánk egy megosztással!